Print Friendly, PDF & Email

DOOR TANJA HEBBRECHT

  • Glutenvrij

  • Lactosevrij

  • Suikervrij

Een gezonde dag begint met een flink, gezond ontbijt. 
En dat havermout hier een perfect ingrediënt voor is, leerde ik al van mijn grootmoeder.

Toch blijft ontbijten voor velen een uitdaging.
Al te vaak is er geen tijd, geen zin of geen honger.

Daarom adviseer ik meestal een eiwitrijke, maaltijd vervangende shake als ontbijt.
Die is gemakkelijk, snel, voedzaam, licht verteerbaar en het houdt je energiek en gevuld tot de middag.

Maar soms heb je wel eens zin in iets anders.

Dan is deze gewelde havermout een prima en heerlijk alternatief en geschikt voor het ganse gezin.

Geen extra stress in de ochtend, want deze bereid je gewoon de avond voordien.

Dit het je nodig voor 1 flinke portie:

  • 1 maatschep Lite Ultra Vanille poeder*   (rijk aan eiwitten van niet gemodificeerde! sojaboontjes)
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 3 el kokos yoghurt (uit de Bio-winkel)
  • 1 glas (75g) glutenvrije havervlokken
  • ½ glas (50g) bessen of in stukjes gesneden aardbeien
  • 1 el gebroken lijnzaad (breek je lijnzaad altijd zelf, net voor gebruik, bv. in een miniblender of koffiemolen)
  • ½ theelepel vanille extract**
  • snuifje zeezout

* Het lekkere Lite Ultra Vanille poeder (waarmee je ook heerlijk shakes kan maken) vind je hier.

** Mijn superfoods koop ik hier.

Zo bereid je het, de avond voordien:

  • Klop in een mengkom de amandelmelk, kokos yoghurt en Lite Ultra poeder tot een smeuïge massa.
  • Meng er de overige ingrediënten doorheen.
  • Lepel het mengsel in een weckpot of andere glazen bokaal met goed afsluitbaar deksel.
  • Zet in een nacht in de koelkast.
  • Laat even op kamertemperatuur komen alvorens te verorberen.

Een feestelijke start van de dag. 🙂
Enjoy!

Ik hoor graag van je!

Ik ben echt benieuwd hoe dit recept jou bevalt.
Laat je het me in een reactie hieronder even weten? Tof!

Probeer zeker ook eens de twee andere varianten van dit recept:
Ik heb er nog eentje met cacao en eentje met amandel en kaneel. Yammie!

Benieuwd welke van de drie jouw favoriet wordt.  Ik lees het graag in je reactie!

Reacties