Print Friendly, PDF & Email

Wanneer ervaart een coach vervulling?
Als hij of zij het verschil kan maken voor zijn/haar coachee!

Deze week werd ik op een bijzonder fijne manier herinnerd aan waarom ik doe wat ik doe.
Ik kreeg dit hartverwarmende kaartje van Eveline.

IMG_5689

Eveline kwam mij ongeveer een jaar geleden opzoeken. Ze was klaar om de slankere, fittere, vitalere versie van zichzelf te gaan onthullen. Maar ze wilde dit niet in haar eentje doen. Ze wilde graag hulp van iemand die ze kon vertrouwen, met wie het klikte, iemand die haar inzichten zou bijbrengen over gezonder leven en die haar in haar proces kon begeleiden en haar op de meest effectieve manier zou brengen van waar ze was naar waar ze wilde zijn.

 

2

Inmiddels heeft zij een prachtig parcours afgelegd. Zij transformeerde in een frisse, slanke, sportieve jonge dame. En wat een discipline heeft zij daarbij aan de dag gelegd!

Zelden werkte ik met iemand die zo’n duidelijke focus weet te houden op haar doelen en zo toegewijd is aan de acties die ze daar elke dag opnieuw moet voor ondernemen. Ook op momenten dat het even wat minder met haar ging, zette zij rigoureus door. Zo ook nu nog. Want ze wil echt nooit meer terug naar hoe ze er toen uit zag, naar hoe ze zich een jaar geleden voelde.

Ze leerde op een andere manier met voeding omgaan en ze kreeg de smaak te pakken van het bewegen. Haar volgende objectief op dat vlak is binnen afzienbare tijd een marathon lopen. En dat gaat ze gewoon doen, neem dat van mij aan. Wie had dat een jaar geleden gedacht!
Ze heeft goed begrepen dat het belangrijk is om, naast de cardiovasculaire sport van het lopen, ook te werken aan de opbouw van spiermassa. Daarom komt ze sinds haar start 2 keer per week onder mijn begeleiding trainen op Power Plate. Dat allemaal niettegenstaande haar drukke leven. Waar een wil is, is een weg.

De combinatie mindset (niet in het minst!) + voedingsaanpassingen + beweging heeft ook bij Eveline prachtige vruchten afgeworpen.
Wat een plezier om haar nu te zien stralen en te zien glunderen.
Daar word je als coach oprecht gelukkig van.

 

Tanja, 20j in 1989

Tanja, 20j in 1989

Toen ik 30 jaar geleden besliste om voortaan vitaal, fit en slank door het leven te gaan, begon voor mij een lange zoektocht, een leerproces met veel vallen maar nog vaker weer opstaan.
Het vergde massa’s discipline, doorzettingsvermogen en focus. En ik deed het in mijn eentje. Ik was het buitenbeentje in mijn omgeving, die ‘rare’, die andere dingen at en bizarre drankjes dronk en die jarenlang bijna elke dag ging sporten.

In die 30 jaar heb ik door trial en error heel veel geleerd. Ik heb geleerd wat werkt en helaas ook al te vaak wat niet werkt.

Het was mijn grootste verlangen om al die opgedane kennis en ervaring niet voor mijzelf te houden maar te delen met anderen, zoveel mogelijk anderen. Door hen te inspireren, te motiveren, te informeren en te helpen op hun weg in het creëren van het lichaam waar zij zich lekker in voelen en de rest van hun leven in willen wonen.

Ik kon me niet voorstellen dat elk van deze mensen dezelfde lange zoektocht en weg zouden moeten afleggen als ik had gedaan, terwijl ik ze precies kon vertellen hoe ze sneller het gewenste succes zouden boeken.

Ik ben dan ook zeer dankbaar voor klanten als Eveline en ik kijk er naar uit nog vele Eveline-tjes te mogen helpen op hun weg naar de fittere en slankere versie van zichzelf.

Zorg goed voor jezelf.
Heb je lichaam lief.
e-mail signature AC (1)

Reacties