Print Friendly, PDF & Email

DOOR TANJA HEBBRECHT

  • Glutenvrij

  • Lactosevrij

  • Suikervrij

Geen energieke dag zonder een flink, gezond ontbijt.
En met deze eiwitrijke gewelde kaneelhavermout met amandelen geef je je ontbijt een exotische toets.

Dit is een variant van het populaire recept: Eiwitrijke, gewelde havermout met bessen.

Geen gedoe in de ochtend want dit bijzondere ontbijtje maak je gewoon de avond voordien klaar.

Kaneelhavermout met amandelen.

Dit het je nodig voor 1 flinke portie:

  • 1 maatschep van je favoriete vanille eiwitpoeder.  Ik gebruik Lite Ultra Vanille*   (rijk aan eiwitten van niet gemodificeerde sojabonen)
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 3 el kokos yoghurt (uit de Bio-winkel of zelfgemaakt)
  • 1 glas (75g) glutenvrije havervlokken
  • 2 el ongezoete amandelpasta (amandelboter)**
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 el gebroken lijnzaad (breek je lijnzaad altijd zelf in mini-blender of koffiemolen)
  • ½ theelepel kaneel
  • snuifje zeezout

* Lite Ultra Vanille (waarmee je ook heerlijk shakes maakt) vind je hier.

** Mijn superfoods, zoals hier de amandelboter, bestel ik hier.

Zo bereid je het, de avond voordien:

  • Klop in een mengkom de amandelmelk, kokos yoghurt en Lite Ultra poeder tot een smeuïge massa.
  • Meng er de overige ingrediënten doorheen.
  • Lepel het mengsel in een weckpot of andere glazen bokaal met goed afsluitbaar deksel.
  • Zet een nacht in de koelkast.
  • Laat even op kamertemperatuur komen alvorens ervan te smullen.

Een kruidige start van de dag.
Enjoy!

Ik hoor graag van je!

Ik ben echt benieuwd hoe dit recept jou bevalt.
Laat je het me in een reactie hieronder even weten? Tof!

Probeer zeker ook eens de twee andere varianten van dit recept:
Ik heb er nog eentje met bessen of aardbeien en eentje met cacao en blauwe bessen. Yammie!

Benieuwd welke van de drie jouw favoriet wordt.  Ik lees het graag in je reactie!

Reacties