Ik hielp persoonlijk al honderden klanten aan een jonger, slanker en fitter lichaam. Het werden mijn ambassadeurs.
Ik ben trots op elk van hen. 
Lees hier enkele persoonlijke ervaringen.

Eveline uit Gent

“Op het internet of in tijdschriften bots je af en toe op getuigenissen waarin mensen beschrijven hoe zij hun levensstijl veranderden. Mensen kiezen er soms voor om gezonder te leven, enkele kilo’s te verliezen, een fitter leven te hebben. Geïnspireerd door hun verhalen, deel ik hieronder met plezier mijn getuigenis. Ik neem jullie even mee in mijn strijd tegen de kilo’s en hoop jullie te ispireren zoals velen mij voor deden.

2 1

Ik ben Eveline, een vrolijke meid van 24 jaar. Momenteel barst ik van de energie, voel ik me ontzettend goed in mijn vel en zie ik in de spiegel de Eveline die ik al jaren voor me wil zien. Maar dat was niet altijd even gemakkelijk.

In mijn tienerjaren bestond mijn leven voor een groot deel uit sporten. Ik roeide in competitieverband en veel van mijn vrije tijd vulde ik in met sporten. Ik voelde me goed in mijn vel, had geen problemen qua kledingkeuze en barstte van energie! Dat is ook de periode dat ik mijn man leerde kennen.

Na het middelbaar koos ik ervoor om verder te studeren, waardoor mijn tijdsindeling wat verschoof: ik had meer tijd nodig om mijn studies rond te krijgen, wat ten koste ging van mijn sporten. Hetgeen volgde was onvermijdelijk…

Op een zestal jaar kwamen de kilo’s er stelselmatig bij, zo onopvallend, zonder het echt te beseffen. Sporten deed ik niet meer, ik at wat ik wou, was weinig bezig met gezonde voeding, voelde me futloos. Naar aanleiding van mijn trouw, volgde ik wel een dieet waarmee er enkele kilo’s afvlogen. Echter, de opoffering van ‘wat ik allemaal niet mocht eten’ was zodanig groot dat ik het niet meer kon opbrengen die levensstijl vast te houden. Resultaat? Op een jaar tijd was ik terug bij af. In augustus van vorig jaar besloot ik er toch wat aan te doen…

Ik kwam in contact met mijn coach Tanja, die me zou helpen om me die gezonde levensstijl aan te leren. Zij was zowat de rode draad in mijn hele verhaal: ze leerde me anders omgaan met voeding, ze zette me aan om enkele keren per week te sporten, ze gaf tips wanneer ik het even moeilijk had,…

Ondertussen, 21 kilo later voel ik me zo goed! Vooral het moment dat ik dat ene kleedje, dat ik sinds mijn achttien jaar niet meer kon aandoen, opnieuw kon aandoen. De woorden van mijn man (‘waauw!’) zullen nog lang blijven nazinderen… Ik heb nu ook meer aandacht voor mijn uiterlijk. Nu ik gemakkelijker die mooie kleedjes kan aandoen, gemakkelijker kledij kan combineren, voel ik me echt gelukkiger. Zelfs wanneer ik ga hardlopen, probeer ik er opperbest uit te zien!

Mijn nieuwe levensstijl heb ik met plezier aangenomen en lijkt me zeker ook vol te houden. Sinds enkele weken ben ik ook gestart met hardlopen, wat perfect aansluit bij al de energie die ik nu extra heb. Ik liep ondertussen al een wedstrijd van 5 kilometer, een wedstrijd van 10 kilometer (jawel, binnen het uur!) en nu train ik volop om de halve marathon te lopen in Disneyland Parijs (oké, ik geef toe: de locatie is een extra motivatie). Ik voel me zo goed in mijn vel nu ik enkele toekomstdoelen voor mezelf gesteld heb… TOP! Ooit een marathon lopen – een droom die tot nog toe onmogelijk leek – ligt plots binnen handbereik.

Om af te ronden wil ik nog enkele mensen vermelden die de laatste maanden ontzettend belangrijk geweest zijn voor mij. Allereerst Tanja, mijn coach, die altijd voor me klaarstaat op het juiste moment.  Mijn man en mijn ouders, die zich perfect inpasten in mijn programma.

Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen zeggen: Welkom in mijn wereld van maatje 38!”

Nathalie uit Gent

“Ik had een hele zware periode achter de rug. Mijn persoonlijke leven had een bruuske wending genomen en ik had nog maar één focus: zorgen voor anderen. Tijd en ruimte voor mijzelf waren er niet meer.

Het ging in die periode niet zo goed met mij. Ik leefde op automatische piloot, veel te ongezond, veel te gestresseerd. Dat kon niet blijven duren.

Op een dag besliste ik dat het genoeg geweest was. Dat ik mij weer fit wilde voelen, dat ik mijn zelfvertrouwen wilde opkrikken. Dat ik opnieuw een gezonde en blije mama wilde zijn voor mijn drie kinderen.

En ja, ik wilde ook graag een paar maatjes minder, om weer met plezier kleren te kunnen shoppen.

Ik begon op eigen houtje te diëten en verloor 7 kg. Maar verder geraakte ik niet.

Enathalien toen klopte ik aan bij Tanja. Ik wist en voelde meteen dat zij mij kon begeleiden naar een ander leven. Haar vakkennis, haar enthousiasme, haar glimlach moedigden mij aan om werk te maken van een ander, gezonder, fitter en strakker lichaam.  Mijn geest ging er al even hard op vooruit.

Vandaag voel ik mij op alle vlakken veel beter dan 8 maanden geleden. Ik zag mijn lichaam veranderen, ik voelde mijn ingesteldheid veranderen. Ik werd weer die levenslustige vrouw en die blije mama die ik diep van binnen altijd gebleven was.

Ik ga nog altijd twee keer per week langs bij Tanja, voor voedingsadvies en om te trainen. Ik kan haar, met de hand op het hart, echt iedereen aanbevelen.
Tanja verandert je leven!”

Dominique uit Heusden

Ik kwam uit een emotioneel moeilijke periode. Een periode waarin ik de energie niet had om aandacht te schenken aan mijzelf.  Maar op een bepaald moment voelde ik: “En nu is het tijd voor mij.”  Ik had het verlangen om mijn gezondheid, mijn lichaam de zorg te geven die het verdiende.

Ik ontmoette een collega die een ware metamorfose had ondergaan.  Ze was aardig wat kilo’s afgevallen en ze straalde.  Dat wilde ik ook!  Ze vertelde mij dat ze zich liet begeleiden in een afslankprogramma bij Tanja. 

Ik maakte meteen een afspraak voor een gratis ontdekkingsessie.  Ik had een uitgebreid gesprek met Tanja, ze luisterende naar mijn wensen, analyseerde mijn lichaam en deed me een voorstel afgestemd op mijn wensen. 

Het gaf me een goed gevoel en besloot ervoor te gaan.  Ik volg het voedingsprogramma en train 2 keer per week. En dat alles onder de deskundige begeleiding van Tanja.

Ik ben nu 7 maanden verder en bijna 10 kilo’s lichter.

Toen ik vorige week ging shoppen was ik aangenaam verrast: 2 maten minder!  Ik keek in de spiegel en was zeer blij met wie ik zag.   Ik voel me weer fit, krachtig en aantrekkelijk.

De tweewekelijkse workouts hebben intussen een vast plekje gekregen in mijn agenda.  Ik kijk er elke keer weer naar uit.  En ik merk dat mijn lichaam steeds steviger en strakker wordt.

Bedankt voor de individuele en deskundige begeleiding. Dankzij de combinatie van de oefeningen en aangepaste voeding weeg ik 5 kg minder en slaag ik er in om mijn gewicht te behouden. De persoonlijke aanpak van Tanja maakt dat elke sessies steeds een moment is om naar uit te kijken. 

Sofie uit Gentbrugge

Bij Tanja kan ik gezond afslanken op mijn eigen gekozen ritme en doelstelling.

Ik kijk reeds uit naar onze volgende afspraak om in een aangenaam kader en met de nodige vakkundige begeleiding dit te bereiken!

Sabine uit Serskamp

Ik ben Sabine, 41 jaar, gehuwd en moeder van 2 fijne, sportieve kinderen.

Mijn verhaal begint net voor de zomer vorig jaar. We waren uitgenodigd op een communiefeest. Leuk, ware het niet dat ik opnieuw geconfronteerd werd met het aloude probleem: wat zal ik aantrekken om mijn “rondingen” te verdoezelen? Ik had door de jaren heen een complex over mijn figuur ontwikkeld. Ook al had ik jarenlang allerlei diëten gevolgd,  de kilo’s bleven er uiteindelijke aan komen en ik ging mij steeds slechter voelen.

Terwijl ik op zoek was naar een gepaste outfit voor het feest, zag ik aan de kassa van de kledingwinkel een flyer van Tanja.  Natuurlijk nam ik dit mee, zoals ik er al zoveel verzameld had. Ik legde het thuis op de stapel.

Na de vakantie was ik het echt beu.  Ik trok steeds dezelfde wijde kledij aan (waardoor ik er nog dikker uitzag) en voelde mij echt heel slecht. Ik voelde mij ook moe en futloos.  Ten einde raad besloot ik dan toch maar mijn licht te gaan opsteken bij Tanja. Na ons eerste gesprek besloot ik er nog maar eens voor te gaan.  Ik engageerde mij voor haar programma.

Het enthousiasme waarmee Tanja over het concept sprak, heeft mij zeker over de streep getrokken!

SabineMet lood in mijn schoenen trok ik naar mijn eerste sessie.  Ik noteerde goed wat Tanja mij vertelde over de voeding en ik was verbaasd hoe vlot de oefeningen gingen.  De kilo’s gingen er vlotjes af en wat vooral belangrijk was: ik verloor ook centimeters op de plaatsen waar ik dat het meest nodig had! Ik kreeg meer energie en naarmate de weken vorderden, kwamen ook de eerste complimentjes over mijn figuur. Super!

Ondertussen zijn we 3 maanden verder en heb ik mijn streefgewicht bereikt.  De oefeningen gaan steeds vlotter.  Ondertussen is het zelfs een soort ontspanning geworden.  Ik heb een nieuw eetpatroon ontwikkeld, waardoor het mogelijk moet zijn om mijn gezonde gewicht aan te houden. Deze keer laat ik het nooit meer los! No way! daarvoor voel ik mij, met mijn bijna 12 kg minder, veel te goed in mijn vel.

Bedankt Tanja, zonder jouw steun en begeleiding had ik het zeker nooit gehaald!

Isabel uit Munte

Het is tof om, als moeder van 3 jonge kinderen, af en toe lekker tijd te nemen voor jezelf.  Het is ook tof om, na het herhaaldelijk stevig uitdeinen en helaas iets minder stevig inslinken van je lichaam, te merken dat er hoop is op je eigen lieve lijf van weleer.

En het is nog toffer om vast te stellen dat de inspanningen die je, in de drukte van alledag, levert om af te slanken, werkelijk mooi resultaat leveren.

En het allertofste is, vind ik, te ontdekken dat je verlangen naar een fit, slank en sexy bestaan erg goed samen blijkt te gaan met je keuze voor gezonde, natuurlijke (bio)voeding.

Dit alles heb ik mogen ondervinden bij Tanja. Op erg enthousiaste en deskundige wijze heeft ze me afgelopen maanden begeleid: enerzijds met degelijk (natuur)voedingsadvies op maat van mij en m’n gezin, anderzijds met de stevige, maar tegelijk deugddoende oefeningen. Ik  ben erg ‘content’ met de coaching van Tanja: nu eens steunend, dan weer stimulerend of opmonterend. Mijn inkoop-, kook- en eetgewoontes zijn in de loop van de afgelopen maanden weer helemaal op het goede spoor, een spoor waar ik me erg goed bij voel. Bedankt Tanja!

Annick uit Gentbrugge

Veel vrouwen van net voorbij de 50 – of net iets meer –  zullen het probleem herkennen.  Je zit in de overgang, je krijgt wat last van kleine kwaaltjes en er komen een paar kilootjes bij.   Alle excuses zijn goed om het probleem van de overtollige kilo’s goed te praten want je eet toch redelijk gezond – denk je – en je sport regelmatig.

Het vraagt toch wat moed om jezelf te overtuigen dat het genoeg is geweest.  En geen beter moment dan na de feestdagen van kerst en nieuwjaar om de stap te zetten.  Ik zocht en vond op het internet een methode om iets te doen aan mijn overgewicht.  Een gratis verkennend gesprek leek mij een goed begin en zo maakte ik een afspraak met mijn coach Tanja.

Ik werd hartelijk ontvangen en er werd geluisterd naar mijn wensen en vooral naar mijn gewoontes.  Van bij het eerste contact voelde ik een klik: “deze dame gaat mij helpen om mij mijn figuur terug te krijgen”. De weegschaal deed mij schrikken: net geen 80 kg voor mijn 165 cm.  Zonder te veroordelen bepaalden we samen wat ons doel zou worden: om niet meer boven de 25 te zitten op de BMI-schaal was 69 kg een reeël doel.  Op zich zou dit een mooi resultaat zijn maar ik wilde nog iets verder gaan tot 64 kg (een verschil van 15 kg).

Vol goede moed en met veel goede tips ging ik aan de slag.  De eerste week gaf al onmiddellijk een goed resultaat met een verlies van meer dan 1 kg en dit ging elke week zo verder.  Van bij de start kende ik geen hongergevoel.   Het was even wennen om 1,5l water per dag te drinken.

Maar mijn coach Tanja wist mij te motiveren (tussendoor een sms’je om vol te houden) en hielp mij bij de kleine probleempjes onderweg (mijn stoelgang moest opgevoerd worden en de supplementen brachten soelaas).  Onze wekelijkse afspraken waren altijd spannend maar heel plezant: de kilo’s verdwenen, de energie kwam terug en vrienden en kennissen begonnen het resultaat te zien.

Vol ongeloof zagen ze mij de witte wijn afslaan en de watertjes uitdrinken. Zelfs een operatie aan de voet – wat mij noopte om mijn wekelijkse sportactiviteiten te staken voor 6 weken – gooide geen roet in het eten.  De spiermassa verminderde maar de weegschaal neigde steeds meer naar het gewenste einddoel. Ook in die weken dat het gewichtsverlies gelijk bleef of met halve kilo’s werd gerealiseerd, was Tanja mijn steun en toeverlaat: geen verwijtend vingertje maar altijd opbouwend en stimulerend. 

Ondertussen zijn alle wonden geheeld en kunnen we weer volop sporten. Ik was ook een gretig afnemer om nieuwe producten te testen of recepten aan te passen.  

Annick

We zijn nu 5 maanden verder en het resultaat is ongelooflijk: de weegschaal gaf vandaag 67 kg, wat een verlies van 80 % van het startgewicht is.  De ene keer zit het verschil in de vetmassa, een andere keer zijn het de vochtwaarden die veranderen.  Ik heb ook geleerd dat het mogelijk is om zelfs op reis te genieten maar toch verder het regime te volgen.

Ik durf te stellen dat ik nu nog meer geniet van een glaasje wijn of cava of een lekkere maaltijd op restaurant (je moet alleen op zoek gaan naar de juiste combinatie).

Vrienden en familie zien ook het verschil (het scheelt nu toch 2 kledingsmaten) en zelf ben ik ook heel tevreden met het resultaat.   Als je maar het nodige doorzettingsvermogen hebt en een coach die je steunt, helpt en stimuleert, dan kan iedereen met deze visie iets doen aan zijn/haar overgewicht.

Masha Tack uit Gent

Ik ben nooit een slanke “den” geweest en ik heb best al veel diëten geprobeerd, waarbij Weight Watchers meestal wel kon zorgen voor een aantal kilo’s minder.  Sinds zij echter van systeem veranderd zijn = naar eten met méér koolhydraten, bleven bij mij de kilo’s eraan.  In september ben ik dan zelf mijn eten beginnen aanpassen, volgens de Voedselzandloper. Ik geraakte vlotjes 3 kilo kwijt, alleen door geen koolhydraten  en vooral wel gezonde dingen te eten. Maar 3 kilo was voor mij niet genoeg en in december gaf de weegschaal + 80 kilo aan.   Hélp! Mijn gezicht begon op te zwellen, ik voelde mij niet lekker meer in mijn vel.  Vooral in het belang van mijn gezondheid, wilde ik 10 à 15 kilo verliezen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een manier van afvallen, waarbij je snel resultaat ziet, zodat je gemotiveerd blijft.

Na een aantal weken zoeken, kwam ik bij Tanja terecht.  Wat een verademing! Tanja is gewoon top! Ze geeft je alle informatie die je nodig hebt.  Ze volgt je op de voet op, geeft je uitleg waar nodig en motiveert je constant. Voor mij is het heel belangrijk, dat de persoon die je begeleidt, kennis van zaken heeft.  En dat miste ik vroeger. Ik ben Tanja dan ook héél dankbaar.  Zonder haar begeleiding, had ik dit programma zeker al opgegeven.

In het begin vond ik het niet gemakkelijk. Het was de eerste weken flink op mijn tanden bijten en af en toe had ik honger.  Ondertussen zijn we 3,5 maand verder, en geeft de weegschaal -11 kilo aan!  Ik ben dolgelukkig en voel me fit.  Eindelijk zie ik terug een 6 op de weegschaal verschijnen.  Nog enkele kilootjes te gaan, en ik heb mijn doel bereikt!  En dan wil ik onder Tanja’s begeleiding het programma afwerken om de kilo’s eraf te houden.   

Masha

Dus Tanja, nog eens een dikke merci voor al je hulp en ik beloof je niet teleur te stellen en op mijn gewicht te blijven.

Mieke uit Gentbrugge

Ik ben Mieke.  Ik heb jarenlang het zelfde gewicht kunnen behouden, maar de laatste jaren werd dat steeds moeilijker.  Vaak kwamen er een aantal kilo’s bij, maar meestal kreeg ik ze er na een tijdje wel terug af.  Een beetje minder snoepen en wat meer sporten en de klus was geklaard. Toch ging de weegschaal steeds hoger en was ik tevreden met minder. Mijn drukke baan, de vele overuren zorgde ervoor dat ik s’ avonds de moed niet meer had om nog veel te koken en de keuze was snel gemaakt. Snel even pasta koken of pizza in de oven steken en voor de TV opeten. Meer hoefde het niet zijn. Het feit dat ik in een groot team zit (vele verjaardagen dus) met vele hobbybakkers (de probeersels werden naar het werk meegebracht) maakte het er niet gemakkelijker op om “nee bedankt” te zeggen.

Begin 2013 was de maat vol. Het eerste cijfer op de weegschaal toonde een cijfer dat ik nog nooit had gezien. Op de koop toe vroeg mijn broer me als getuige op zijn huwelijk. Dat betekende dus een mooi kleed aandoen en op veel foto’s staan. En om de bruid een hart onder de riem te steken gingen we samen op dieet. Ik ging weer lopen, badmintonnen, … maar wat ik ook deed, het ging er niet af. Een andere oplossing was noodzakelijk.

Op weg naar huis reed ik regelmatig voorbij Tanja. Ik heb het opgezocht op het internet, maar het duurde nog tot de zomer van 2013 vooraleer ik de stap durfde te zetten. De eerste kennismaking viel direct heel goed mee. Tanja legde op een duidelijke manier uit wat het programma inhield en wat ze van mij verwachte: “commitment”.  Ik was volledig uit balans. Ze stelde voor om direct 15 kg te vermageren. Dit was een schok en wist van mezelf dat dit niet realistisch was. Dus gingen we er eerst voor de 10 kg en daarna opnieuw evalueren.

Vol goede moed begon ik eraan. Ik woog alles af en hield alles bij. Ik volgde alle tips minutieus op. Ik had de collega’s, vrienden en familie gewaarschuwd dat ik het meende deze keer. Ik boekte al mijn workouts op zodat ik een stok achter de deur had om 2 keer in de week te sporten. Maar ondanks alles waren de eerste weken het lastigste voor mij. Alles wat ik gewoon was om te eten moest ik laten vallen. Ik moest terug groenten leren eten want dat was al een eeuwigheid geleden. Ook koken ging mij moeilijk af. Ik moest terug tijd maken om te koken en van eten te genieten in plaats van snel, snel alles binnen te schrokken. Het ging in het begin niet zo snel als ik gewild zou hebben en af en toe gaf ik eens toe aan mijn oude gewoonten. Maar het belangrijkste was. Ik boekte resultaat. De weegschaal ging eindelijke terug de andere richting op.

Ik had in deze periode net een maand verlof wegens verbouwingen aan mijn appartement en ik kon me dus een maand lang concentreren op mijn eten en vooral geen verleidingen op het werk. De verloren kilo’s begonnen toen pas echt op te vallen. De workouts zorgden ervoor dat alles strakker werd en mijn kleren begonnen steeds groter te worden. Een eerste shopping trip bood zich aan.
Toen ik terug ging werken, herkenden mijn collega’s me bijna niet meer. Nooit had ik zoveel complimenten gekregen. Ik had meer energie en ik straalde terug.  

mieke_voor_na

Toen stelde Tanja me voor om voor de volle 15 kg te gaan. Het kon op geen beter moment vallen. Dus ik ging ervoor. We moesten eerst nog de feestdagen door zien te komen, maar dan gingen we even 2 weken terug naar fase 1 om alles nog eens een kickstart te geven. Nu is het 2014 en we zijn er geraakt. De 15kg zijn eraf. Ik had nooit gelooft dat het mij zou lukken, maar dankzij de aanmoedigingen van Tanja heb ik het gehaald.
Voor de trouw van mijn broer was het te laat, maar de foto’s van de trouw zijn een herinnering dat het nooit zo ver meer mag komen.

Ik zal altijd op mijn eten moeten letten in de toekomst, maar dankzij de tools en tips van Tanja weet ik hoe ik ermee om moet gaan en gaat het vanzelf. Ik heb een pak lekkere en gezonde recepten. Ik kook nu dagelijks verse maaltijden met veel groenten. Maak wekelijks verse soep om mee te nemen naar het werk. En af en toe kan ik mij toch laten gaan zonder er direct een prijs voor te betalen.

Claudine uit Destelbergen

Hoe vier maanden enthousiaste begeleiding mijn leven (en gewicht) veranderde ! 

Ik ben Claudine en 53 jaar.  Vorig jaar sukkelde ik verschillende maanden met een “frozen shoulder”, het gevolg van een schouderblessure, en werd via verscheidene cortisone spuiten en maanden kiné terug opgelapt.
Ik deed er alles aan om mijn gewicht op peil te houden maar niets lukte. Ook de menopauze liet zich voelen en de kilo’s die er bij vorige diëten vlug afgingen stapelden zich terug op.

Toen mijn man zich een koersfiets aanschafte en iedere zondag voormiddag met vrienden ettelijke kilometers reed, wou ik dat ook wel graag doen maar in zo’n wielrennersoutfit verschijnen dat zag ik echt niet zitten. Frustratie alom.

Dus wat doet men dan? Surfen op het internet en zo kwam ik de website van Tanja tegen. De opzet en de uitleg maar vooral het persoonlijke filmpje van Tanja zette me aan om een mail te versturen en een eerste afspraak te maken. 

Met een klein hartje stond ik op de weegschaal maar dit was niet enkel wat telde.
Mijn gewrichts- en schouderkwalen en mijn eetgewoontes werden onder de loep genomen. Tanja’s deskundige uitleg en haar enthousiasme trokken me over de streep.

Ik  volgde alvast  een detox kuur om alle onnodige ballast uit mijn lichaam te verwijderen en toen was het zover, ik kon beginnen.

Mijn man was net op een 14-daagse zakenreis en zo kon ik mij volop concentreren op mijn nieuwe eetgewoontes. Het was zeker wennen in het begin.

Ik startte ook met een workout-programma ging wekelijks op zondag voormiddag zwemmen.

Na 7 weken, onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van Tanja,  had ik mijn oorspronkelijk doel al ruimschoots bereikt.

Tijdens de eindejaarsfeesten werd een korte rustpauze ingesteld waar ik weliswaar oplette wat ik at.

Op zondagmiddag bleven we tijdens die ganse periode uit eten gaan en ik vond telkens wel een gerecht met veel groenten en een stukje lekker vlees, de bijgerechten liet ik aan mij voorbij gaan, een lekkere munt thee als afsluiter en het was telkens genieten.  

Claudine

En toen kwam de grote beloning:  mijn man verraste mij met de aankoop van een echte dames wielrennersfiets met dito outfit en samen hebben we reeds de eerste kilometers al afgelegd. Hij is verbaasd over de conditie die ik opgebouwd heb met mijn, persoonlijk door Tanja, gecoachte sessies. Ik ben opnieuw trots op mezelf, geniet volop van de complimenten die ik krijg en de zondagse fietstochten.

Tanja is en blijft een grote steun en blijft mij verbazen met tips en weetjes over voeding en recepten  geven mij telkens een  energie boost, zelfs op vrijdagavond na een lange werkweek kom ik volledig opgeladen terug thuis. Bedankt Tanja! 

Lieve uit Gent

Een mijlpaal in mijn leven, ik word dit jaar 50 jaar oud (of jong).

Er zijn enkele dingen die ik graag zou veranderen in mijn leven, nu is het moment aangebroken om de koe bij de horens te vatten.

Ik leef gezond, ik eet gezond ik sport regelmatig en toch komt er elk jaar een kilootje bij. Vriendinnen zeggen mij het zijn de jaren, dat is normaal. Mijn mama heeft mij altijd gewaarschuwd,

“ Lieve zorg goed voor jezelf en hou de kilo’s in bedwang, doen niet zoals ik en laat je niet gaan “

Toen ik vorige zomer mijn weegschaal zag flirten met de 80 kg was de maat vol, ik moest en zou iets veranderen, maar wat!

Bij de mama van een vriend van mijn zoon had ik al opgemerkt dat ze een ware gedaanteverwisseling had ondergaan. Op de opening van het nieuwe scoutsjaar heb ik haar aangesproken, en gevraagd naar haar geheim. Nathalie heeft mij doorverwezen naar Tanja. Een superlieve dame die zeer professioneel bezig is gaf Nathalie mij nog mee.

Via de website van Tanja was er een ontmoetingsavond gepland, totaal vrijblijvend. Dus ik had er niets bij te verliezen en ik heb mij ingeschreven, de aanpak maakte mij nieuwsgierig.

We waren met een aantal dames aanwezig, niet direct hopeloze gevallen, maar dames zoals ik die graag een beetje zouden willen werken aan hun (over)gewicht.

Tanja stelde zich voor als een personal coach, zoals je voor veel dingen in je leven een coach nodig hebt.

De aanpak van Tanja verraste mij, op een blad papier mochten we onze dagelijkse eet en drankgewoonten opschrijven, waarna Tanja alles professioneel becommentarieerde, zonder de persoon in kwestie in discredit te brengen.

Mijn probleem was vooral dat ik te weinig at per dag, en dan ook nog de verkeerde dingen. Ik at veel fruit, volkoren brood, kaas en pasta, dat waren dus mijn grootste triggers.

Het enthousiasme waarmee Tanja ons aansprak, en de zachte vriendelijke lieve toon in haar stem hebben mij geen moment doen twijfelen, ik heb mij diezelfde avond ingeschreven bij haar.

Mijn man was zeer benieuwd naar mijn ervaring tijdens die introductieavond.

Hijzelf had gezondheidsproblemen door overgewicht ( BMI > 40 ) maar hij zag het niet zitten om te sporten of om een streng dieet te volgen. Mijn verbazing was groot toen hij mij vroeg of Tanja ook mannen coachte.

Ik werd zeer intensief begeleid door Tanja, Ik schreef alles op wat ik at, en ook wanneer ik het at.
Alles is gemakkelijk in te passen in een normaal eetpatroon voor de overige huisgenoten.

Het afslanken ging supersnel, in geen tijd was ik 4 kg kwijt, mijn naaste omgeving zag het al snel, mijn kledij begon losser te zitten. Ik had helemaal geen honger, en ik at zelfs meer dan vroeger waarbij ik voortdurend honger had.  Als mijn collega’s toe waren aan een ijsje of aan een stukje gebak haalde ik mijn reep tevoorschijn, en ik kon er evenveel van genieten als zij van hun caloriebom, maar ik wist wel beter.

Ik leerde op een andere manier eten, Tanja begeleide mij daar zeer goed in. Vooral het ontbijt was moeilijk voor mij, omdat ik zeer graag fruit en melkproducten eet. In de afslankfase kan je beter geen fruit eten omdat de suikers in fruit beletten dat er vetverbranding is. Toen ik dit door had heb ik het fruit en fruitsappen voor enkele maanden verbannen. 

Ook de eeuwige valkuilen zoals de eindejaarsfeesten heb ik goed opgevangen. ik kan u zeggen mijn gasten waren verbaasd dat een dieet zo lekker en feestelijk kan zijn. Ook alcohol is not done maar ik heb toch 1 glaasje champagne gedronken en ervan genoten. Trouwens water in een mooi glas met een blaadje munt en een schijfje limoen is ook zeer lekker en feestelijk.

Na de eindejaarsdagen moesten er nog een aantal verplichte recepties en dineer’s afgewerkt worden. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om een glas water te vragen uitgeschonken in een champagneglas.

Maar eerst had ik een nieuwe outfit nodig, ik zwom letterlijk in mijn kleren 8 kg maakt wel een verschil van 2 maten uit. Ik glunderde en ik werd overstelpt met complementen wat zie er goed uit, je straalt, had mijn beste vriendin mij in het oor gefluisterd. Het voelt goed als je dat hoort.

Mijn kilo’s smolten weg, maar wat opmerkelijk was, mijn figuur veranderde ook snel, mijn moeilijke zones zoals mijn heupen en billen en buik verdwenen, bij aankoop van nieuwe kledij kwam er zelfs geen retouche meer aan te pas, ik had plots een standaardmaat van kledij, iets wat ik nog nooit gehad heb.

De oefeningen zijn de toverstokjes om de probleemzones aan te pakken, en Tanja weet hoe ze mij moet motiveren. Het is een zalig gevoel om al de spieren te voelen werken.

Ik heb mezelf één maand verlof gegund, ook geen oefeningen en ook geen consults bij Tanja. Het vreemde is, ik blijf ongeveer mijn gewicht behouden, ook na een vakantie, het is nooit meer rampzalig zoals het vroeger soms was met enkele kilo’s meer na een verlofperiode.

Ik heb nog een vreemd fenomeen ontdekt, toen ik deze zomer een shortje kocht om te wandelen aan het strand, dacht ik hmm.. mijn cellulitis zal te zichtbaar zijn met deze korte short, maar wat bleek, ik ben mijn cellulitis kwijt en ik heb lopen pronken met mijn korte short op het Noordzeestrand, zalig gewoon.

En ik die dacht dat er met 50 jaar niets meer aan te doen was, dat het eigen was aan de leeftijd.

Zo zie je maar, je bent zo jong als je lening bent. Dank je Tanja!

Daniëlla uit Gent

Mijn naam is Daniella. Ik ben 52 jaar oud.
In de zomer van 2013 kwam ik voor het eerst bij Tanja voor een kennismakingsgesprek. 

Ik wilde graag de 10 kg verliezen die zich voornamelijk op mijn buik hadden genesteld. Ik wilde me vooral weer aantrekkelijk voelen. Voor mezelf en voor mijn partner. Ik werd echt niet gelukkig van het beeld dat ik in de spiegel zag.

 Na een uitgebreid gesprek, stelde Tanja me eigenlijk teleur. Ze vond het voor mij nog niet het geschikte moment om te gaan afslanken.

Ik kampte op dat moment met nogal wat stress en onrust in mijn leven. Tanja raadde mij aan om eerst daar werk van te maken. Het geschikte moment kiezen om aan een afslankparcours te beginnen is van wezenlijk belang voor het bereiken en bestendigen van het resultaat, leerde ik. Tanja raadde mij een therapeute aan die mooi energetisch werk verricht.

Ik nam op dat moment ook nogal wat medicatie. Tanja wees mij er duidelijk op dat bepaalde van deze medicijnen een flinke rem zouden kunnen betekenen op mijn afslankresultaten. Dit steunde mij in mijn wens om met een aantal medicijnen te stoppen of minstens af te bouwen. Tanja gaf aan dat advies met betrekking tot medicijnen buiten haar competenties ligt en ze verwees me ook voor dat stukje door naar een natuurarts die me daarbij zou kunnen helpen. Ik volgde haar adviezen, zocht hulp bij deze 2 gezondheidswerkers en boekte snel vooruitgang. Mede door een grondige detox-kuur.

Bijna een jaar later trok ik terug aan de bel bij Tanja. Ik had een parcours afgelegd waarbij ik geleerd had rust te vinden en ik had onder begeleiding een aantal medicijnen kunnen afbouwen. Al die tijd had ik contact gehouden met Tanja. Zij bleef graag op de hoogte van het verloop. Het was fijn om een centraal aanspreekpunt te hebben.
Maar nu was ik helemaal klaar voor het afslankwerk.

We gingen aan de slag met het programma.  Op geen enkel moment had ik het moeilijk.

Ik doorliep netjes alle fasen en boekte week na week resultaat.

Tanja feliciteerde me geregeld met mijn toegewijdheid en de discipline die ik aan de dag legde. Maar de mooie resultaten waren mijn beste motivatie om door te gaan. Na een tijdje koste het mij eigenlijk geen moeite meer.

Gaandeweg leerde ik ook veel over voeding en over hoe mijn lichaam reageert op voeding. Ik kreeg tips over voedingscombinaties en wanneer ik wat kan eten en wanneer beter niet.

Amper 6 maanden later was ik 10 kilogram waarvan 9 kilo vetmassa!! lichter. En ik blijf mijn resultaten verbeteren. Niet meer in gewicht, maar in lichaamsverhoudingen.

 Ik kijk weer met trots in de spiegel en dat voelt heerlijk!