Wie help ik?

Vermageren, jezelf een nieuwe gezonde levensstijl aanmeten gaat heus niet vanzelf.  Het gaat immers over het veranderen van je gewoontes, je routine, dingen die je al jarenlang elke dag, vaak automatisch doet, maar die je niet het gewenste resultaat opleveren.  En wat is er voor een mens moeilijker dan het herprogrammeren van zijn of haar gewoontes?

Hoe zou het voor jou voelen om die weg niet alleen te hoeven afleggen?  Hoe zou het voor jou zijn om aan je zijde een coach te hebben die het allemaal zelf heeft ervaren, die meer dan 10 jaar professionele kennis en praktijkervaring heeft opgedaan en die haar grootste voldoening haalt uit het oprecht kunnen helpen van mensen?

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen aan een gezondere levensstijl. Aan een manier van leven die zo waardevol voor ze is, dat ze het hun hele verdere leven willen aanhouden. Vanzelf krijgen ze dan een jonger, fitter en slanker lichaam dat bruist van de energie.

Als wellness coach wil ik zoveel mogelijk mensen rondom mij zien genieten van een steeds beter wordende levenskwaliteit.

foto: Tanja coacht op PowerPlate

Wat zeggen mijn klanten over mij?

Tanja is en blijft een grote steun en blijft mij verbazen met tips en weetjes over voeding en recepten en haar sessies op de Power Plate  geven mij telkens een  energie boost, zelfs op vrijdagavond na een lange werkweek kom ik volledig opgeladen terug thuis. Bedankt Tanja!
Claudine uit Destelbergen

Ook in die weken dat het gewichtsverlies gelijk bleef of met halve kilo’s werd gerealiseerd, was Tanja mijn steun en toeverlaat: geen verwijtend vingertje maar altijd opbouwend en stimulerend.
Annick uit Gentbrugge

Uiteraard zal ik niet ontkennen dat ik een paar kleine dipjes heb gehad, het is ook een mentale strijd, maar daarom werk je ook met een coach.
Tanja gaf me echt de moed om niet op te geven, om te blijven doorgaan. Ze is een ongelooflijke stimulator. Ik deed er ook nog Powerplate bij (2x in de week) en ik zag m’n lichaam zo veranderen. Mijn kleren werden me te groot, mijn broeken begonnen af te zakken…
Maar mijn lichaam was ànders dan na al mijn vorige diëten. Ik kon écht het verschil zien en niet alleen op m’n weegschaal, en de mensen rondom mij ook!
Virginie uit Gentbrugge

Toen ik in mei dit jaar voor de derde keer vader werd ging het echter fout. Op korte tijd had ik er vlotjes drie kilogram bij gegeten en gedronken. Ik had me gewoon laten gaan. Mijn focus was even zoek. “Die werk jij er zo weer af!” motiveerde Tanja mij meteen. Het voordeel van een coach is dat je er regelmatig aan herinnerd wordt wat je werkelijk wil bereiken en wat je daarvoor moet doen. Focus! En Tanja maak je niets wijs. Ze merkt het meteen wanneer je niet alles hebt verteld.
Nouri uit Evergem

De aanpak van Tanja verraste mij, op een blad papier mochten we onze dagelijkse eet en drankgewoonten opschrijven, waarna Tanja alles professioneel becommentarieerde, zonder de persoon in kwestie in discredit te brengen.
Mijn probleem was vooral dat ik te weinig at per dag, en dan ook nog de verkeerde dingen. Ik at veel fruit, volkoren brood, kaas en pasta, dat waren dus mijn grootste triggers.
Het enthousiasme waarmee Tanja ons aansprak, en de zachte vriendelijke lieve toon in haar stem hebben mij geen moment doen twijfelen, ik heb mij diezelfde avond ingeschreven bij Vivolente.
Lieve uit Gentbrugge

Na een uitgebreid gesprek, stelde Tanja me eigenlijk teleur. Ze vond het voor mij nog niet het geschikte moment om te gaan afslanken.
Ik kampte op dat moment met nogal wat stress en onrust in mijn leven. Tanja raadde mij aan om eerst daar werk van te maken. Het geschikte moment kiezen om aan een afslankparcours te beginnen is van wezenlijk belang voor het bereiken en bestendigen van het resultaat, leerde ik. Tanja raadde mij een therapeute aan die mooi energetisch werk verricht.
Daniëlla uit Genbrugge

Het is bijna niet te geloven wat 2x een half uur trainen kan doen!
Tanja, je bent een supermotiverende en fantastische coach! (ook al noemde ik je vaak “beul”. 😉 ) Zo 2x per week “beulenwerk” verrichten is heerlijk, want ik voel mijn bloed en energie stromen!  Bedankt!
Hilde uit Lede

Op erg enthousiaste en deskundige wijze heeft Tanja me afgelopen maanden begeleid: enerzijds met degelijk (natuur)voedingsadvies op maat van mij en m’n gezin, anderzijds met de stevige, maar tegelijk deugddoende oefeningen op de Power Plate. Ik  ben erg ‘content’ met de coaching van Tanja: nu eens steunend, dan weer stimulerend of opmonterend. Mijn inkoop-, kook- en eetgewoontes zijn in de loop van de afgelopen maanden weer helemaal op het goede spoor, een spoor waar ik me erg goed bij voel. Bedankt Tanja!
Isabel uit Ledeberg

Bedankt Tanja (Vivolente), zonder jouw steun en begeleiding had ik het zeker nooit gehaald!
Sabine uit Serskamp

Na een aantal weken zoeken, kwam ik bij Tanja van Vivolente terecht. Wat een verademing! Tanja is gewoon top! Ze geeft je alle informatie die je nodig hebt, weegt de risico’s van een eiwitprogramma af, tegenover de voordelen. Ze volgt je op de voet op, geeft je uitleg waar nodig en motiveert je constant. Voor mij is het heel belangrijk, dat de persoon die je begeleidt, kennis van zaken heeft. En dat miste ik vroeger. Ik ben Tanja dan ook héél dankbaar. Zonder haar begeleiding, had ik dit programma zeker al opgegeven.
Masha uit Gent

Ik zal altijd op mijn eten moeten letten in de toekomst, maar dankzij de tools en tips van Tanja weet ik hoe ik ermee om moet gaan en gaat het vanzelf. Ik heb een pak lekkere en gezonde recepten. Ik kook nu dagelijks verse maaltijden met veel groenten. Maak wekelijks verse soep om mee te nemen naar het werk. En af en toe kan ik mij toch laten gaan zonder er direct een prijs voor te betalen.
Mieke uit Gent

En toen klopte ik aan bij Tanja van Vivolente in Gentbrugge. Ik wist en voelde meteen dat zij mij kon begeleiden naar een ander leven. Haar vakkennis, haar enthousiasme, haar glimlach moedigden mij aan om werk te maken van een ander, gezonder, fitter en strakker lichaam.  Mijn geest ging er al even hard op vooruit.
Nathalie uit Gent

Wie ben ik?

Het is mijn drijfveer om elke dag mijn grenzen een stukje te verleggen.  Als expert, als rolmodel, als steunpilaar.  Ik ga voortdurend op zoek naar meer kennis, meer inzichten, om mensen altijd nog beter te kunnen begeleiden in hun keuze om zo gezond als mogelijk door het leven te gaan.

En het werkt als een verslaving.  Mijn passie voor gezondheid en esthetiek, in harmonie met de natuur, groeit elke keer als ik voor iemand het verschil mag maken. Mijn motivatie neemt toe bij elke nieuw uitdaging.

Een gezonde levensstijl staat ook in mijn persoonlijk leven centraal.  Want met een goede gezondheid is het potentieel, in alle domeinen van het leven, des te groter.  Ik wil hier zo lang en zo veel mogelijk genieten van mijn dochter, mijn partner, mijn familie en vrienden, en dat in de best mogelijke conditie.  Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid, mijn plicht, om zo goed mogelijk te zorgen voor mijn lichaam, mijn tempel waarin ik mijn hele leven zal leven.

Zo wil ik een voorbeeld zijn voor anderen en in de eerste plaats voor mijn heerlijke dochter die op mijn veertigste in mijn leven kwam.

Ik sta elke dag om 6 uur op en ga op energieke wijze door tot 22u. Ik eet en drink wat ik wil. En wát ik wil is alleen échte voeding waar mijn lichaam energie van krijgt en zichzelf voortdurend mee kan herstellen en vernieuwen. Ik train mijn lichaam een paar keer per week en ik verzorg mijn huid dagelijks met de grootste zorg.

Ooit was ik anders

Al rond mijn 20e had ik last van een aantal vervelende kwalen en zat ik alles behalve goed in mijn vel.

Mijn spijsvertering werkte geweldig tegen, ik was altijd moe, ik ontwikkelde een eetstoornis, kampte met overgewicht en ik had ernstige huidproblemen.  Ik had zwakke gewrichten en ik had een duidelijk gebrek aan levenslust.

Op een dag voelde ik me letterlijk voor de keuze staan.  Voor de rest van mijn leven ongelukkig zijn met mijn lijf of een andere weg inslaan.  Ik koos voor optie 2.  In mijn eentje en met flink wat tegenwind in mijn naaste omgeving, vatte ik een lange maar boeiende ontdekkingstocht aan.  En met vallen en opstaan leerde ik gaandeweg hoe je door anders te eten, anders te bewegen, anders te denken, een veel waardevoller en fijner leven kan leiden.

Die ervaring is van onbeschrijflijke waarde en is mijn drijfkracht bij het coachen van mijn klanten.

Van VTM tot Vivolente

Professioneel ben ik eerst 15 jaar actief geweest in verschillende boeiende werelden: van televisie over evenementen, naar training en coaching.  In mijn vrije tijd was ik intussen aerobic- en fitness-instructrice en deed nu en dan stemmen- en acteerwerk in reclamespotjes.

In 2004 besloot ik om een carrièreswitch te maken en mijn droom te gaan waar maken: een fijne plek creëren waar mensen onder mijn professionele begeleiding, op een verantwoorde manier aan hun lichaam, aan zichzelf, aan hun levenskwaliteit kunnen werken.

Die plek is Vivolente.

Tanja, 20 jaar