Recepten

Recepten 2017-06-01T19:31:12+00:00

Omdat ik zo vaak de vraag krijg naar gemakkelijke, snelle, gezonde en lekkere recepten…

Toen ik er in 2005 achter kwam dat de oorzaak van mijn kwaaltjes en gezondheidsuitdagingen mede te vinden was in mijn voeding, ging er voor mij een heel nieuwe wereld open.  Niet alleen ging ik, door bewust mijn voeding te kiezen, steeds beter voelen, ik was er zodanig door geïnspireerd dat ik de materie begon te bestuderen.  Het is het begin geworden van een leerproces dat ik vermoedelijk levenslang zal voortzetten.  Al snel groeide dan ook de behoefte om mijn ervaringen met anderen te delen en mensen te inspireren om ook met hun voeding aan de slag te gaan.

Steeds meer mensen komen er achter dat hun gezondheidsproblemen in verband te brengen zijn met bepaalde voedingsmiddelen.  

Vooral gluten (granen), zuivel (melkproducten) en blijken voor zeer veel mensen de boosdoeners.
Samen met nog een aantal andere producten, zijn dit voedingsstoffen met een hoge voedingsintolerantie(VI)-score.

In mijn voedingsprogramma laat ik mijn klanten gedurende 21 dagen de 7 voedingsmiddelen met de hoogste VI schrappen uit hun voeding.   Nadien voegen we ze één per één weer toe en kijken we hoe het lichaam reageert.  Mijn bedoeling is om de mensen zelf te laten ervaren welke impact voeding op hun lichaam en hun gemoed heeft.  Ik laat ze graag zelf de verbanden leggen tussen wat ze eten/drinken en hoe ze zich voelen.

Wat me opvalt: gluten, koemelkproducten en suiker blijven bij de meesten een uitdaging.  Ook bij mijzelf.  Wanneer ik er de recente wetenschappelijke literatuur op nasla, blijkt dat deze voedingsstoffen eigenlijk voor de meeste mensen op deze aardkluit niet of moeilijk te verteren zijn en dus af te raden.

Daarom ga ik steeds op zoek naar gezonde, lekkere, snelle recepten zonder deze ingrediënten. Want dat is vaak de uitdaging:

Wat kan ik dan in godsnaam nog eten, Tanja?
Mijn antwoord: echte voeding!

Ik hoop met mijn recepten ook jou te kunnen inspireren en te kunnen helpen op de weg naar je gezonde levensstijl waarbij jij je lichter, energieker, fitter, vreugdevoller, gelukkiger voelt.

Enjoy!

Komkommer munt water met voordelen

DOOR TANJA HEBBRECHT Blijf hier! Ik meen het! Water kan echt suuuuper lekker zijn. Elke dag voldoende water drinken kan een uitdaging [...]

  • Kaneelhavermout met amandelen.

#3/3 Gewelde kaneelhavermout met amandelen

Geen energieke dag zonder een flink, gezond ontbijt. En met deze eiwitrijke gewelde kaneelhavermout met amandelen geef je je ontbijt een exotische toets. Geen gedoe in de ochtend want dit bijzondere ontbijtje maak je gewoon de avond voordien klaar.

  • Eiwitrijk ontbijt met havermout

#2/3 Cacao-havermout met blauwe bessen

Met deze eiwitrijke gewelde cacao-havermout met blauwe bessen maak je in een handomdraai een feest van je ontbijt. Ook kinderen zijn hier dol op! Zeg vaarwel aan de ontbijt-stress in de ochtend want dit lekkere 'gerechje' bereid je gewoon de avond voordien.

#1/3 Eiwitrijke havermout met aardbeien/bessen

Meestal adviseer ik een eiwitrijke, maaltijd vervangende shake als ontbijt. Die is gemakkelijk, snel, voedzaam, licht verteerbaar en het houdt je energiek en gevuld tot de middag. Maar soms heb je wel eens zin in iets anders. Dan is deze gewelde havermout een prima en heerlijk alternatief en geschikt voor het ganse gezin. Geen extra stress in de ochtend, want deze bereid je gewoon de avond voordien.