Omdat ik zo vaak de vraag krijg naar gemakkelijke, snelle, gezonde en vooral lekkere recepten…

Toen ik er in 2005 achter kwam dat de oorzaak van mijn kwaaltjes en gezondheidsuitdagingen vooral te vinden was in mijn voeding, ging er voor mij een heel nieuwe wereld open.  Niet alleen ging ik door steeds bewuster mijn voeding te kiezen, alsmaar beter voelen, ik was er zodanig door geïnspireerd dat ik de materie in de diepte begon te bestuderen.

Het is het begin geworden van een leeravontuur dat ik vermoedelijk levenslang zal voortzetten.
Al snel groeide dan ook de behoefte om mijn ervaringen met anderen te delen en dames te inspireren om ook met hun voeding aan de slag te gaan om zo hun gezondheid naar een volgend niveau te brengen.

Steeds meer mensen komen er immers achter dat hun gezondheidsproblemen in verband te brengen zijn met bepaalde voedingsmiddelen.  

Vooral gluten (granen), zuivel (melkproducten) en suikers blijken voor zeer veel dames de boosdoeners.
Samen met nog een aantal andere producten, zijn dit voedingsstoffen met een hoog inflammatoir gehalte.
M.a.w. ze creëren gemakkelijk ontstekingen in je lichaam.

In mijn Transformeer Met Tanja-programma laat ik mijn klanten gedurende 24 dagen 7 hoog inflammatoire voedingsmiddelen volledig schrappen uit hun voeding.   Nadien voegen we ze één per één weer toe en kijken we hoe het lichaam reageert.  Mijn bedoeling is om de mensen zelf te laten ervaren welke impact voeding op hun lichaam, hun lijn, hun gemoed en hun totale functioneren heeft.  Ik laat ze graag zelf de verbanden ontdekken tussen wat ze eten en drinken en hoe ze zich voelen.

Wat me opvalt: gluten, koemelkproducten en suiker blijven bij de meesten een uitdaging.  Ook bij mijzelf.  Wanneer ik er de recente wetenschappelijke literatuur op nasla, blijkt dat deze voedingsstoffen eigenlijk voor de meeste mensen op deze aardkluit niet of moeilijk te assimileren zijn en dus af te raden.

Daarom ga ik steeds op zoek naar gezonde, lekkere, snelle recepten zonder deze ingrediënten. Want dat is vaak de uitdaging:

Wat kan ik dan in godsnaam nog eten, Tanja?
Mijn antwoord: echte voeding! 🙂

Ik hoop met mijn recepten ook jou te kunnen inspireren en te kunnen helpen op de weg naar je gezonde levensstijl waarbij jij je lichter, energieker, fitter, vreugdevoller en dus gelukkiger voelt.

Enjoy!