Rode Kool op z’n Thais

Rode Kool op z’n Thais2018-10-07T17:37:08+00:00

Rode kool is een echt nutriënten-bommetje.
Ze bevat tal van mineralen en vitaminen waaronder flink wat  vitamine C en E.
Er worden tal van gezondheidsvoordelen toegeschreven aan deze uitzonderlijke, mooi paars-rood gekleurde groente.


Zo is ze gunstig voor je ogen, je spijsvertering, je hart en je cholesterol.

Ze verhoogt je immuniteit, vermindert tekenen van veroudering, werkt pijnstillend en houdt diabetes onder controle.
Ze draagt ook bij aan de zuivering van je lichaam.

Genoeg redenen dus om deze bijzondere groente regelmatig op het menu te zetten.  
Bij ons is rode kool in seizoen van juli t/m maart.

Eet je rode kool rauw, dan blijven al deze nutriënten maximaal behouden.

Download het recept hier

Dit het je nodig voor 2 porties:

  • 2 courgettes
  • 1/4 rode kool in fijne reepjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kop mango (optioneel –  alleen in het seizoen of uit de diepvries)
  • 2 el (geroosterde) sesamolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 3 el vers sinaasappelsap
  • 3 el vers limoensap
  • 1 ½ el Cocos Aminos of non-GMO bio sojasaus
  • 1 el cashewpasta (of andere notenpasta)
  • 1/2 kl fijngehakte gember
  • 1/2 kl fijngehakte look
  • 1/2 kl en verse Jalapeno peper (maak het zo pittig als je wil)
  • 1 kop verse gehakte tuinkruiden, mengeling van bv: basilicum, koriander, munt, bieslook
  • 1/2 kl zeezout
  • snuif currypoeder
  • 2 handjes grof gehakte cashews of amandelen

Zo bereid je het:

  • De PASTA:
    • Schil de courgettes en snijd ze met mandoline of aardappelschiller in fijne plakjes tot je aan de zaadjes komt en draai dan om – herhaal hetzelfde aan de zijkanten.
    • Leg alle plakjes mooi op elkaar en snijd er met een scherp mes linten van.
    • Doe de pasta in een kom. Voeg er een snuif zeezout aan toe en zet opzij voor 10 min.
      Zo wordt de pasta lekker en zacht.
  • Het GERECHT:
    • ! Alleen wanneer ze bio zijn: rasp wat schil van de limoen en sinaasappel in een kom.
    • Voeg sesamolie toe, ahornsiroop, limoensap, sinaasappelsap, sojasaus en notenpasta toe.
    • Klop dit tot een smeuïge massa of mix in een blender (gaat sneller).
    • Voeg de uitgelekte courgette pasta toe, de rode kool, de rode paprika en de verse groene kruiden, de look en gember en eventueel de mango en wat currypoeder.
    • Meng alles goed door elkaar en serveer

    Strooi er een handje grof gehakte cashews of amandelen over en…

    ENJOY!

    Een ideaal gerecht ook om indruk te maken op je gasten 😉

Ik hoor graag van je!

Ik ben echt benieuwd hoe dit recept jou bevalt.
Laat je het me in een reactie hieronder even weten? Tof!